Märkvärdigheter

 

Jag tog en bild en gång. På en lampa i ett fönster hos en vän.

Hon hade fått en flaska whisky av mig. Runt halsen på flaskan satt en fjäder. Hon fäste fjädern på sin lampa och lät den hänga där.

Det är inga märkvärdiga handlingar alls. Vare sig att fotografera i ett kök, ge bort en flaska sprit eller hänga upp något i en lampa.

Det märkvärdiga är att jag tänkte att bilden skulle passa i ett inlägg på en blogg. Jag hade ingen blogg då. Jag har heller inte haft avsikten att skaffa mig en blogg. Det har jag inte tid med, kunskap till, eller modet att.

Men det där fotografiet har påmint mig med jämna mellanrum om att jag borde. Krävt min uppmärksamhet på något vis.

Det är inte heller någon märkvärdig bild. Absolut inte någon av mina bästa. Men den har lett mig hit.

Och nu  kastar jag mig ut. Huvudstupa. Utan någon som helst aning om vart detta ska leda. Men inuti mig bor det något som måste få ta plats. En längtan efter att få uttrycka mig. Genom ord och bild.

Och förhoppningsvis kanske det blir något märkvärdigt någon gång.

//Abborrbergslouise

 

8 kommentarer

  1. Tack älskade vän. Jag vet inte vad detta ska bli. Men det blir nog både högt och lågt skulle jag tro. Kanske inget alls ibland. Hur hinner du med allt? Bloggar, Twitter, Instagram, och livet?

 1. Asså! Du, dina bilder, dina ord som vill bo i mitt bröst. Du som jag fick lära känna! Läsa med, diskutera och resonera med. Du som sa till mig att jag var klok som en bok. Du å jag som granska texter. Små och stora ord. Som sa att det kan vara lite olika. Vi var lika i hjärta och hjärna. Många många mil skiljer oss åt! Men en särskild plats i mitt hjärta har du, inget märkvärdigt i det! Men så är det. För mig är du speciell och märkvärdig. Du speglar hur det kan vara att bara vara en människa. Tack för vänskapen. Klokheter. Du kommer som sagt alltid ha en väldigt speciell plats i mitt hjärta. Alltid❤️

  1. Tack själv Veronica. För så mycket fint du gett mig. Jag hade aldrig överlevt utbildningen utan dig. Många skratt och lika många förbannelser över alla begrepp och tentor.
   Jag är lite tveksam på att jag har något att tillägga världen och allt brus som redan finns. Men det spelar egentligen ingen roll, så länge det tillför mig något.

   Kram

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *