Hämta ved och starta en youtubekanal

Jag kan få lyckorus av väder. Busväder allra helst. Men också det stillsamma, som i söndags då världen såg ut som i en saga. Stora flingor föll sakta från en vit himmel. De dansade omkring och frasade runt i den kalla luften.

Jag hämtade ved med snöknarr under skorna och blev stående i allt det vackra. Släppte korgen och bara lyssnade. Tystnade bröts av snöflingornas ljud. Jag ville fånga känslan med ett fotografi, men det ville sig inte riktigt, så jag testade för första gången att filma med min kamera.

Jag vet inte alls hur man gör egentligen. Jag vet inte hur man redigerar eller klipper film. Men jag känner igen känslan jag fick när jag spelade in den här lilla snutten. Glädjen, ett fladder i bröstet och en vilja att lära mig mer. Förut tog jag inte de känslorna på allvar. Nu gör jag det.


Idag på jobbet, när jag klädde av mig ytterkläderna i ett virrvarr bland barn, stannade en kollega upp, tittade på mig och sa;

-Vilken himla mysig film du la upp. Jag ville vara med dig där. Åka kälke bakom.

Det där med att kunna beröra en människa, det är det som får mig att våga vidare. Det och fladdret i mitt bröst.

Så idag efter jobbet, startade jag en egen youtubekanal. Jag kastade mig in genom dörren när jag kom hem, knäppte upp översta knappen på kappan och hann inte ta av mig mössan. Loggade in på min dator, googlade mig fram till hur man gör och nu ligger filmen där och här, på min blogg. Stövlarna ligger fortfarande under mitt skrivbord.

Den ivern och lusten älskar jag. Att brinna för något. Lite som när man var barn och längtade hem från skolan till det där roliga som skulle hända då. Det känns spännande, jag vet inget om youtube heller, men jag testar mig fram.

Tänk att något så vardagligt som att hämta ved, kan öppna dörren till en helt ny värld. Det är magiskt.

Kärlek//L

6 kommentarer

 1. Jag gillar extra mycket att du lät filmen gå en stund efter att skoknarret mot snön tystnade och det blev tomt, tyst och stilla. Mmmm…

  1. Hej Britt!
   Oj va glad du gör mig. Jag var lite nervös när jag postade den här. Men det var så vackert med snön som föll och till och med lät i luften.
   Idag sken solen en stund. Vintern är vacker tycker jag.
   Jag önskar dig en god natts sömn när det är dags för dig.
   // Louise

 2. Åh, så spännande och filmen var helt perfekt man hör liksom knarret i snön när du pulsar dig fram. Här knarrar det duktigt i snön men med -29 grader i morse så hade jag knappast väntat mig något annat heller. Solen har lyst så där härligt som den kan göra den här årstiden och tänk att den faktiskt värmer redan fast den inte är uppe så länge. Jag ser fram emot nästa film som kommer från dig och jag ska genast gå ut på youtube och titta på filmen i ett större format.

  Kram

  1. Tack snälla! Va glad jag blir för dina ord om min första film! Det värmer i vintermörkret. Knarret i snön är så härligt och den dagen hörde jag till och med flingorna falla. Men du har nästan för kallt för att man ska kunna njuta av knarret. Hoppas att du får lite mildare dagar med solsken.
   Önskar dig en god natts sömn när det är dags.

 3. Nostalgi! Väcker minnen från uppväxten då vi endast hade vedeldning. Snöknarret och röda stugor 💕 måste bara upplevas. Tack för att du delar med dig. Härlig film.

  1. Åh jag fullkomligt älskar när jag kan väcka minnen. Det gör mig glad ända in i själen.
   Vi har en luftvärmepump som vi aldrig använder, så det eldas mycket här på vinterhalvåret. Det är nåt visst med att leva med kamin. Hugga, klyva, torka, kånka bära, elda. Jag tycker om det där.
   Tack för dina fina ord. Önskar dig en god natts sömn så småningom.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *