Efter regnet

Det åskade i går. Haglade och regnade. Jag och han den lilla plockade vita pärlor från gräset och stoppade  i en glasburk. Det kalla våta tog sig  innanför tröjor och blötte hår. Trassliga och barfota på jakt. Sida vid sida. Strömmen kom och gick. Han blev rädd en stund. Jag svalde min egen. Den jag fått av mamma, som i sin tur ärvt rädslan av mormor. Ett mörkt moln på himlen och lite avlägset muller. Sen var det färdigt där i mitten av 80-talet. Jag, min lillebror, mamma och mormor trängde in oss i bilen. Tätt där tillsammans, rös när himlen skars itu av vita blixtar och hukade oss nästan fast vi satt.

Jag var åskrädd länge. Det fick lov att gå över för några år sedan. Då han föddes. Jag lovade mig själv att inte överföra den rädslan på honom. Det är konstigt att man kan bestämma sig för sånt. Det är nog när man måste.

Nu kan jag nästan längta efter den där befriande kraften. Jag bor nära molnen och har hela himlavalvsscenen för det dramatiska skådespelet på baksidan av mitt hus. Det kvava mörkret, vinden, dånet och det plötsliga ljuset som river det svarta mitt i tu. Jag brukar stå på verandan och se ut över åkrarna och bergen. Det är med skräckblandad förtjusning. Och när allt är över. Lugnet, den friska luften som är lätt att andas igen, trycket som försvinner i huvudet och alla dofter som väcks till liv. Glittrande, bulliga droppar som speglar världen upp och ner. Bara man tar sig tid att gå nära och titta.

Jag smög ut sent i går kväll. När han, som alldeles snart fyller fyra, somnat. Fotograferade farmors fina gamla rosenbuske. Slogs med knotten och kände mig levande i sommarkvällen.

Jag tycker att rosorna är vackrast då. Efter regnet. Smyckade med tusen vattendroppar och stukade kronblad.

   

 

 

 

 

 

 

1 kommentar

  1. Fantastiskt vad du skriver fint bästa Stormstina precis ärligt från hjärtat så jäkla starkt du skulle bli författare du har den rätta känslan för det enkla vardagliga i livet.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *