#6

Nakenbad under blodmånen

Det var juli. Det var semester. Det var sommaren 2018 då värmen slog alla rekord.

Vi hade varit till Räfsnäs och lyssnat på en spelning med Jesper Lindell. Vi satt i udda utemöbler i den varma kvällen. Publiken var liten och bubblet i glaset svalkade gott. Jag hade en ny kimono på mig och håret var solblekt. Jag kände mig vacker och glad.

När de sista tonerna lämnat scenen, satte vi oss i bilen och åkte mot byn. Det var blodmåne den natten och luften var varm och lite tung. I två båtar for vi ut på Bysjöns svarta vatten.

Vi stannade mitt ute på sjön. Alla hoppade i det djupa vattnet, som varmt och mjukt omslöt våra nakna kroppar. Vi simmade, skrattade och flöt omkring på rygg och tittade på den stora månen.

Jag var bland mina bästa vänner och över mitt huvud fanns bara evigheten.

Kärlek // L

4 kommentarer

  1. Det där vad precis vad jag behövde, bli påmind om den underbara sommaren, med härliga bad och musik i sommarnatten. Fast idag ska jag inte klaga det är bara blygsamma -15 grader, det var annat än vid tolvslaget i natt -28 grader. Sen gick temperaturen upp till -23 grader innan jag kom i säng och när jag tittade ut så såg jag att de vackra skuggorna av månljuset var borta och det var mulet, ingen idé att ställa klockan med andra ord, på sex utan låta den stå på det vanliga. Inget ont som inte har något gott med sig, det har snöat under natten och nu är snön så där härligt vit igen.
    Hoppas att du har haft tillfälle att se den vackra röda månen och att du inte haft alltför kallt, men i Finnmarken brukar ju temperaturen vara dräglig vintertid. Du får må så gott ihop med de dina.

    Kram.

    1. Ja ibland behöver man påminna sig lite. Speciellt i januari 🙂
      Jag såg aldrig månen. Ställde klockan tidigt och gick ut med kameran, men snön föll, så det blev inget av mina planer. Jag badade under den i somras. Det får jag var nöjd med.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *