Vårens första dag

Den var i förrgår. Så kändes det iallafall. Och dagarna efter den har varit soliga, blåsiga och vackra.

Jag nynnar tyst på Lahles sång när jag går omkring i trädgården; ”Vårens första dag och jag vill va´med och jag vill va´så med, så att jag kan se att jag är en del av allt…”

Hönsen följer intresserat mina steg. Det är deras första dag ute. De har fått möjligheten att gå ut tidigare så klart, men tvärvänt vid dörren när de sett snön utanför sitt hönshus. Nu har marken tinat fram och de vågar sig ut. Rasen är tålig. Vikingahöns. Men min lilla flock verkar vara riktiga fryslortar. Eller så har ingen läst rasbeskrivningen för dem. Dessutom har de ruggat förskräckligt ett tag. Jag hoppas att vårsolen och vad de pickar i sig ute får mina flickor på banan igen. En tupp behöver vi också. Kycklingar vill vi ha och några fler spräckliga damer.

Nu är det bara fläckar med snö kvar på gården. Krokusarna som Kråkungen och jag planterade för två höstar sedan, blommar mot husväggen. Det blåser lite kallt och jag knäpper vårkappans blanka blå knappar. Jag tittar ner och ser att mina skor är leriga på tårna. Det är ett vårtecken om något.

Jag bär min kaffekopp med mig. Har en uppgift jag skjuter lite på. Måste ta ett självporträtt till något som jag ser fram emot, något som jag drömt om länge. Jag ska berätta för er sen när allt är klart. Men porträttet har liksom bromsat upp mig lite. Konstigt med tanke på att jag älskar att fotografera. Men det känns svårt att möta kameran med blicken. Jag ser så bestämd ut tycker jag. Det är kanske för att det krävs just nu. Beslutsamhet.

Fröken Vår och jag har en ganska komplicerad, men vacker relation. Jag tycker att jag väntar på henne så länge. Är redo med hela kroppen och själen redan i slutet av februari. Sen när hon dyker upp, golvas jag totalt av hennes ljus och det hon strör i sina spår. Jag kan bli stressad och vill fånga all hennes skönhet i min hand. Men det går ju såklart inte. Det vackraste i livet måste man släppa taget om. Låta det ha sin gång.

Idag är det fredag. Ikväll ska jag bada i vår vedeldade badtunna. Krypa ner i värmen och titta på stjärnhimlen. Njuta av att det är mycket som är bra just nu.

Vad gör du ikväll?

Kärlek // L

4 kommentarer

  1. Härligt med solen! Här föll snön under natten och vi har ett tunt snötäcke på marken. Men så är ju våren. Lite nyckfull. Önskar dig en skön söndag.

 1. Marken börjar titta fram här uppe också, det syns runt de stora tallarnas stammar där de är infästa i marken, där har snön försvunnit, sen är det barmark lite här och där. Mest i sydsluttningarna men annars är det snö, isen på Tandån har börjat spricka men den har inte gått upp ordentligt än. Runt +6 grader och en västlig vind, har blåst över oss idag. Vårljuset väcker mig i ottan, så jag tänker ta det lugnt i kväll, började med det igår kväll men jag blev inte färdig.

  Du får ha det så skönt nu när du fått vår!

  Kram

  1. I morse vaknade vi med ett nytt vitt täcke och nordanvindar. Men så är ju våren. Lite nyckfull. Och det är tidigt än för värme och stabilitet.
   I kväll har sonen svårt att somna när vi ställt om till sommartid.
   Jag tycker verkligen att du ska fortsätta med att ta det lugnt ett tag till, även om du känner att du är på väg att bli färdig.
   Önskar dig en skön kväll
   kram

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *