Januari

Januari kan vara en blå paus.

Vi tog en skoterpromenad och for över myrarna bort till Kyralamms frusna vatten. Räven hade sprungit före oss i snön och korpen gjorde oss sällskap en stund i tystnaden när vi stängde av den bullrande motorn. Det rann någon tår från mina ögon av både kyla, fart och glädje.
En tur till Djupa Dalen på jullovets sista dag.
Det droppade om isen och regnet hängde i luften.
Sommarhage i vintervila.

Januari är månaden då jag fyller år.

Trettondagsafton. Min födelsedag. Jag testade att klättra lite på byskolans stege. Jag kan nästan höra min mamma, hon som födde mig med rumpan först för 38 år sedan, hur hon drar ett djupt andetag, tittar på bilden och tänker; men Louise, vad är det här för stolleprov nu då? Men mamma. Det gick bra. Att klättra och att födas. Kaffet smakade gott i morse och min lilla familj sjöng fint för mig. Inte för tidigt, för jag är ingen morgonmänniska. Om jag får välja själv. Ikväll ska jag bada badtunna och till eftermiddagskaffet tror jag att jag ska ta mig en liten whisky. Det är mycket som är bra, när man tänker efter.

Januari med sina stjärnsprakande nätter.

Om att påminna sig att lyfta blicken.
När vägen hem är stjärnbeströdd.

Januari med sitt kärva temperament och sina vackra vinterdagar. Januari när man ser hur ljuset sakta börjar återvända. Jag tycker om dig. Vi ses igen om ett år.

Kärlek//L

1 kommentar

  1. Åh, så vackra bilder, jag tyckte om alla men de två med stjärnhimlen på fick något magiskt vackert över sig. Nog är det häftigt att kunna gå ut och titta på stjärnhimlen, den som man bara ser när inte omgivningarna lyses upp av andra ljus. Nu är jag lite frusen av mig och gå ut när det är blixtrande kallt, får nog vara, mycket skönare att sitta inne i värmen och titta på dina stjärnfoton i stället.

    Fast nu kan jag inte se några stjärnor, för det är mulet och riktigt dräglig temperatur, bara -9,2 grader, det är bättre än det som var här om dagen, när det var garanterat myggfritt.

    Du och din familj får ha en skön lördagskväll.

    Kram

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *