Ingefära

Idag har det gått en vecka sedan jag bestämde mig för att ta ett uppehåll med en av mina största laster. Snuset. Jag vågar inte lova att vi gör slut för alltid. Vi har en komplicerad relation. Genom lycka, ångest, vakna nätter och stress har vi gått sida vid sida. Dosa efter dosa. Men vi tar ett uppehåll nu. Det är på tiden. Det började kännas destruktivt.

I farmors gamla dosa där hon förvarade stoppnålar och fingerborgar, har jag nu mina bitar med ingefära. Det går riktigt bra. Bättre än jag trott. Men jag ljuger om jag säger att det är en enkel match. Efter maten, eller till morgonens första kopp kaffe. Då saknar jag mitt snus.

Har du någon last? Har du isåfall lyckats sluta? Och sist men inte minst. Stämmer Aristoteles påstående om att summan av våra laster är konstant?

Kärlek från en ingefärsdoftande L

5 kommentarer

 1. Vet inte om det är en last men jag äter choklad nästan varje dag, tänker att det finns sämre laster ändå!

  Heja dig i alla fall!! 🙂

  Kram kram

  1. Ja absolut finns det sämre laster än choklad. Man blir ju glad av det!

   Jag har niktotinplåster på armen och ska snart trappa ner på det också. Vill göra något roligare för alla pengar och så klart är jag rädd om min hälsa. Det går helt ok faktiskt.

   Har du en blogg Åsa? Du skriver så himla bra. Har du en, vill jag följa den. Har du ingen, borde du fundera på att skaffa dig en.

   Kram till dig.

   1. Nej ingen blogg, hade förut men inte längre! Jag har alltid skrivit, har ett stort behov av det egentligen men just nu stannar orden inom mig. Jag skulle vilja skriva till min farfar för jag saknar honom så. Jag skulle behöva skriva om mitt själaskav, för att lätta på trycket, för det finns lite skav kvar. Du ska veta att jag finner ro i dina texter dock, och jag känner mig mindre ensam med mitt skav! Tack för det!! Och tack för det du skrev tidigare, om att du blir inspirerad av mig, tror jag aldrig fått en sådan fin komplimang! <3

 2. Nu måste jag få fråga vad du använder ingefäran till? Jag får för mig att du stoppar en bit av den under läppen men jag kan ju ha fel.

  Jadå, jag har allt några en av de största är rökningen, som jag har pysslat med i över 50 år, visst vissa uppehåll har det varit men inga som varat. Sen är jag en cholkladoman, finns det en chokladkaka i huset så är det snart ett minne blott, tur man inte har en affär nästgårds.

  Så jag vet hur såna där laster är, nikotin är ju den värsta och inte lätt att göra sig av med men ett uppehåll är ju i alla fall ett uppehåll, du får ta en dag i taget och se till att dina händer är upptagna med annat. Fast det är ju värre med snus, för det kan du ju ta fast du är upptagen med annat, du behöver ju inte som jag gå ut för att stoppa in en snus. Du får göra snusförbud inomhus, så du måste gå ut för att snusa. Sen har jag rökförbud på altanen, bara ute på trappen som det är tillåtet, man ska göra det så omständigt som det bara går, det har i alla fall minskat på mitt rökande, kanske det kan hjälpa dig.

  Kram

  1. Hej Inga-Lill! Exakt så går det till. Ingefäran bränner till under läppen på lite samma sätt som en snus. Det fungerar faktiskt riktigt bra. Jag har nikotinplåster också, som jag ska fasa ut mig ifrån.

   Chokladen tycker jag inte kan räknas som en last 🙂

   Jag imponeras av att du har rökförbud på olika platser. Det är himla bra gjort. Jag har snusat nästan dygnet runt. Det blev värre innan och under min sjukskrivning. Jag har försökt att minska på snuset, men det resulterar bara i att jag snusar ikapp allt jag förlorat efter några dagar. Så, nu bryter jag vanor. Är ändå väldigt glad över dina tips. Jag kanske ska försöka att bara snusa min ingefära utomhus. Då tränar jag ju också på att inte ha något i munnen hela tiden. Vanans makt är grym.

   Hoppas att du har ett fint vårväder hos dig. Här blåser det småspik, men solen skiner.

   Kram

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *